Hvordan stappe toalettsetet? - sjekk våre måter

Når toalettvannet fyller bollen i stedet for å renne ned i avløpet, trenger du ikke være rørlegger for å vite at avløpet er blokkert. Dessuten trenger du ikke engang å ringe en rørlegger med en gang for å - på en prosaisk måte - rense toalettet. Det er flere hjemmemedisiner for dette som du bør prøve før du ringer etter våte eksperter. Vi presenterer de mest populære og effektive av dem.

1.Tradisjonelt toalettstempel
2.Rørfjær
3.Koreansk overlegg
4.Kjemikalier for rengjøring av toalettsetet

Tradisjonelt toalettstempel
Et stempel med et trehåndtak og en gummispiss er et must-ha i ethvert hjem. Ved hjelp av denne enkle mekanismen kan vi løse de fleste kloakk- og sanitærproblemer. I tilfelle et tett toalett, må vi først tømme toalettet for overflødig vann. Sett deretter enden av skyveren i avløpet og pump den til urenhetene i røret strømmer inn i avløpssystemet. Vi kan også lage et provisorisk stempel av en plastflaske: kutt bunnen, skjær vertikalt flere steder - og med den hakkede siden setter vi flasken i avløpet, og gjør deretter noen pumpebevegelser for å fjerne blokkeringen.

Rørfjær
I vanskeligere tilfeller, når skyveren ikke kan gjøre noe mer, må du strekke deg etter den hydrauliske fjæren. Det er en kveilet ståltråd med en sveiv, som vi bruker til å fjerne urenheter fra dybden på kloakkrør for effektivt å blokkere det tilstoppede toalettet. Selv om fjæren - i likhet med stempelet - er en ganske enkel mekanisme, krever den 2 personer for å betjene den. Den ene dreier sveiven mens den andre skyver tråden inn i røret. Trekk deretter langsomt ut ledningen, og med den - avfallet som ligger i kloakksystemet. Hvis vi ikke har en fjær hjemme, kan vi også konstruere den selv, fra en metallkleshenger - den er kanskje ikke like effektiv, men den vil sikkert være nyttig.

Koreansk overlegg
En interessant måte å få tilstoppet toalett på er også den sørkoreanske oppfinnelsen av Pongtu. Det er et plastdeksel som er limt på toalettskålen (lokket må passe tett til kanten av toalettskålen slik at vannet ikke lekker ut). Deretter skyller vi vannet, som et resultat av hvilket overlegget buler. Trykk på buen flere ganger til vannet renner ut i rørene og toalettet er tømt.

Hvis du ikke klarer å klare deg selv, kan du bruke vår rørleggertjeneste

Kjemikalier for rengjøring av toalettsetet
Hvis 'mekanisk' rengjøring av et tilstoppet toalett er overveldende, kan du prøve noen kjemikalier. I en slik situasjon må du huske å tømme toalettet grundig, ellers kan preparatet som helles i avløpet umiddelbart begynne å sprute og brenne oss. Du bør heller ikke overdrive det med mengden av denne typen midler - hvis vi heller for mye av dem, og vi ikke skyller grundig, kan preparatet sette seg i rørene og skape steinforekomster som vi ikke kan håndtere selv. Rørlegger Oslo.

I hver av tilfellene som er beskrevet her, er det verdt å huske på forholdsregler som gjør at vi kan unngå både ubehagelige og farlige konsekvenser. Før vi begynner å jobbe, tar vi på oss gummihansker, og i mer kompliserte tilfeller - også en maske eller annet ansiktsvern. Hvis du ikke er sikker på om metoden vi bruker vil forverre situasjonen, er det best å ringe en rørlegger med en gang.

Du kan være interessert i artikkelen