Før du ringer en rørlegger - metoder for å blokkere avløpssystemet

Fett, matrester, såpe, hår og sand er hovedårsakene til kloakkobstruksjon. Gurglende lyder i vasken eller bassenget indikerer at det er på tide å gripe inn. Men før du tar tak i rørleggerens telefon, kan du prøve å eliminere blokkeringen selv.

1.Bordbrus, eddik og kokende vann for å fjerne rør
2.Kjemiske avløpsrensere
3.Biologiske / økologiske avløpsrensere
4.Mekanisk skyve gjennom kloakksystemet

Bordbrus, eddik og kokende vann for å fjerne rør
Husholdningsavløpsrensere er effektive så lenge hovedårsaken til blokkeringen i kloakksystemet ikke er for eksempel hår som ikke løses opp med eddik. Ved mindre problemer med kloakksystemet er det verdt å bruke en blanding av brus og eddik i en andel på 3: 1. Ingrediensene må kombineres i en beholder, og bare etter blanding helles det i avløpet. I mellomtiden forbereder du noen liter kokende vann, og etter 5-15 minutter helles blandingen i rørene. Du kan også helle 1-2 ts natron direkte i avløpet, hell det med et halvt glass eddik, vent noen minutter og hell kokende vann. Skummet som skapes ved reaksjon av natron med eddik renser overflaten på rørene. Når rengjøring av kloakksystemet hjemme viser seg å være ineffektivt, er det verdt å bruke sterkere preparater.

Kjemiske avløpsrensere
Spesielle kjemiske preparater er preget av sterke egenskaper som oppløser fett, såpeskum og til og med hår. Dette er etsende midler, oftest basert på natriumbasen (NaOH), så avblokkering av kloakksystemet bør utføres i gummihansker og helst i en beskyttelsesmaske for å beskytte deg mot å inhalere skadelige damper. Kjemikalier er tilgjengelige i form av væsker, geler, pulver eller granulat som legges ned i avløpet. Bruk i henhold til instruksjonene på pakken. De skylles med vann. Hyppig bruk anbefales ikke på grunn av helse- og miljøskadene.

Biologiske / økologiske avløpsrensere
Kjemiske preparater kan ikke takle blokkeringer som har oppstått ytterligere i installasjonen, og da er det verdt å bruke biologiske midler som inneholder passende bakteriekulturer. Bakteriekulturer har evnen til å bryte ned organiske forbindelser til enkle kjemikalier som vann, karbondioksid eller nitrogenforbindelser, noe som gjør dem svært effektive.

Mekanisk skyve gjennom kloakksystemet
Ved tetting av rør i nærheten av avløpet kan en klassisk skyver med gummispiss brukes. Eventuelt rusk som skaper en blokkering blir tvunget gjennom under press. Du bør plugge overløpshullet og helle vann i vasken, og deretter trykke gummienden mot avløpet og pumpe kraftig. Et annet verktøy som er verdt å ha hjemme er en rørfjærfjær, dvs. en ståltråd viklet i en spiral, 1,5-5 m lang med en sveiv på den ene siden. Sifonen må fjernes for å kunne bruke fjæren. Enden av spiralen settes inn i kloakkrøret. En person skal holde fjæren, og den andre skal dreie håndtaket til spolen sitter helt i røret. Deretter må du trekke fjæren sakte ut ved å vri håndtaket i motsatt retning til den er helt fjernet fra kloakksystemet. Vi utfører aktiviteten flere ganger. Hvis vi ikke klarer å håndtere tilstoppede rør selv - sjekk servicen: rørlegger Oslo.

Du kan være interessert i artikkelen