En måte å håndtere tilstoppede rør på

“Ikke vær et rør og ikke knekk” - vi kan gjenta dette kabareten når vi står overfor et blokkert kloakk. Hår i vasken, matrester i kjøkkenvasken, fett eller toalettpapir kan blokkere rørene og forhindre at vann renner bort. Må vi i så fall ringe rørlegger med en gang? I begynnelsen, spesielt ved ikke veldig alvorlige blokkeringer, kan vi prøve flere måter å fjerne blokkeringen av rørene.

1.Hvorfor er rørene tette?
2.Pålitelig fjær for å skyve røret
3.Klassikere i sjangeren - bruk av et stempel
4.Skru av sifonen
5.Kjemikalier for rengjøring av rør

Hvorfor er rørene tette?
Tette rør er vanligvis forårsaket av urenheter som samler seg i dem: oftest er det hår, såpepartikler, kjøkkenavfall. På veggene i rørene (spesielt når det gjelder gamle støpejernsrør) kan det dannes lag med sediment fra skum, fett eller dårlig skylt rengjøringsmiddel. Noen ganger er imidlertid årsaken til kloakkobstruksjonen feil installasjon - de vanligste problemene i dette tilfellet er:
-for liten installasjonshelling - vann renner sakte, med mindre kraft, så det er lett å bli blokkert;
-for smale kloakkrør;
-for mange albuer i kloakken, dvs. i seksjonen som forbinder f.eks. en servant eller et badekar med en kloakkstigerør.

Pålitelig fjær for å skyve røret
En av de mest effektive måtene å fjerne blokkering av rør er en hydraulisk fjær - en ganske enkel enhet som består av en fleksibel, spiralviklet ledning med en krok for å fjerne blokkeringer, og et håndtak for å spole opp og vikle tråden. To personer trengs for å skyve rørene ved hjelp av en fjær: en av dem snur håndtaket, mens den andre gradvis skyver ledningen inn i det tette røret, og deretter trekker den ut med alt skitt og rusk. Som du kanskje gjetter, er dette ikke en oppgave for mennesker med sensitive sanser.

Gjorde du ikke håndtere problemet? Du kan ringe for hjelp. Rørlegger Oslo

Klassikere i sjangeren - bruk av et stempel
Ikke alle har en fjær, men et klassisk stempel er en enhet som vi sannsynligvis kan finne på hvert kjøkken eller bad som respekterer seg selv. Hvis vi vil at urenhetene skal strømme inn i avløpssystemet uten problemer, legger vi gummidelen av skyveren til avløpet og presser den flere ganger til det oppstår et trykk, som påvirker blokkeringen. En annen metode med bruk av en pusher er å fjerne avfallet: legg gummienden til avløpet, trykk lett og trekk det kraftig opp, ta deretter smusset ut av vasken og kast det i søpla.

Skru av sifonen
Det er veldig mulig at rusk har samlet seg i sifonen. I dette tilfellet er den enkleste måten å bare skru den av og fjerne alt som er i den. Husk å slå av vannkranen og sett bollen under vasken før du starter denne aktiviteten. Det er også verdt å skaffe seg gummihansker.

Kjemikalier for rengjøring av rør
Hvis du skal bruke pulver eller granulat til å tette, husk å skylle det grundig med mye varmt vann. Ellers kan det dannes kalk på veggene i rørene, noe som ikke er så lett å fjerne - en rørlegger må gripe inn og til og med bytte ut rørene.

Du kan være interessert i artikkelen