Problemer med kloakksystemet - hvordan blokkerer jeg rørene?

Blokkeringer i kloakkrør er vanligvis forårsaket av opphopning av rusk, hår, mat eller fettdannende lag av sediment. Noen ganger kan imidlertid årsaken være for liten diameter på rørene eller for liten installasjonshelling (en slik situasjon skjer oftest i blokker). Vannet tømmes deretter saktere, og hvis vi legger til noen rester fra middagen, er blokkering garantert. Må vi i en slik situasjon ringe en rørlegger med en gang? Ikke nødvendigvis. Hvis problemet er lite, kan vi prøve å blokkere avløpssystemet selv.

1.Sjekk kloakksifonen
2.Bruk et rørstempel i kloakken
3.Skru inn den hydrauliske fjæren
4.Kjemiske vaskemidler i kampen mot tett kloakk

Sjekk kloakksifonen
Ofte akkumuleres avfallet i vannlåsen - det er den delen av installasjonen der en del av vannet beholdes, slik at ubehagelig lukt fra kloakksystemet ikke kommer inn i leiligheten gjennom avløpet i vasken, plaskebassenget eller toalettet. I nyere bygninger er sifoner, som rør, vanligvis laget av plast, så rengjøring bør ikke være et problem: legg bollen under vasken, skru av sifonen og fjern smuss fra den. Vanskeligheter kan oppstå med gamle støpejernsrør - da er det godt å ringe profesjonell hjelp til og med for å rengjøre vannlåsen.

Før du ringer en rørlegger - metoder for rensing av kloakk
Bruk et rørstempel i kloakken
Sannsynligvis har alle en tradisjonell skyver hjemme: en gummibok på et trehåndtak. Denne enkle enheten plasseres på avløpet og presses flere ganger til det oppstår et trykk som presser urenhetene i rørene og lar dem strømme til kloakksystemet. Imidlertid er det risiko forbundet med denne metoden - selv om vasken allerede fungerer som den skal, kan rusk skape en blokkering dypt inne i rørene, og problemet vil gjenta seg etter en stund. Derfor er det best å trekke dem ut av sluket. For å gjøre dette, trekk den kraftig opp etter å ha trykket stempelkoppen lett mot avløpet. Urenhetene kommer tilbake i vasken - vi kaster dem i søpla og er sikre på at rørene er helt frie. Har du fortsatt et problem? Bruk tjenesten til en rørlegger i Oslo.

Skru inn den hydrauliske fjæren
En mer avansert metode er å rengjøre kloakksystemet med en hydraulisk fjær. En håndfjær er en fleksibel ledning avsluttet med en krok, rullet ut med et håndtak. For å bli kvitt urenheter må du skru ledningen dypere inn i røret, og deretter fjerne den gradvis - vi vil trekke ut alt større rusk med det. Elektrisk drevne fjærer er også tilgjengelige - men dette er en mer spesialisert og mye dyrere enhet. Å blokkere rørene med en hydraulisk fjær er effektivt, men ikke det hyggeligste å gjøre. Hvis vi utfører denne oppgaven, er det verdt å huske på gummihansker og ansiktsvern (f.eks. En beskyttelsesmaske). Dessuten har ikke alle en slik enhet hjemme - hvis rørene hjemme ikke blir tette hver uke og vi ikke ser behovet for å kjøpe en fjær, er det best å bruke tjenestene til en rørlegger.

Kjemiske vaskemidler i kampen mot tett kloakk
Rengjøring av rørene med pulver- eller gelpreparater fungerer bare ved virkelig små blokkeringer - det er best å bruke det som en profylakse. Du bør også huske å skylle vaskemiddelet grundig, fordi denne typen midler kan deponere på veggene i rørene og føre til fossilisering av dem - og dette er et mer alvorlig problem - i dette tilfellet er det verdt å bruke service fra en rørlegger i Oslo.

Du kan være interessert i artikkelen