Tilstoppet vask? Se hvordan du fjerner blokkeringen

En tett vask på kjøkkenet er en situasjon vi ganske enkelt kan komme oss ut av det uten skader. Spesielt hvis denne hånden er bevæpnet med et stempel, en hydraulisk fjær eller i det minste en passende løsning som vil løse opp forurensningene og la vannet renne fritt gjennom rørene. I mer avanserte tilfeller er det bedre å ringe en rørlegger for å få hjelp, men vi kan fikse en enkel feil selv. Så hvordan kobler du fra vasken hjemme?

1.Rengjør vannlåsen fra vasken
2.Koble fra røret med stempelet
3.Rengjør vaskerørene med en fjær
4.Økologisk væske for tilstoppede vasker

Rengjør vannlåsen fra vasken
En av de mer vanlige årsakene til at vann ikke tømmes skikkelig, er en tilstoppet sifon, som er delen mellom vasken og avløpsrørene. Skru deretter av vannkranen, skru av vannlåsen og fjern avfallet som er igjen i den. Det er ikke den hyggeligste aktiviteten, men den er effektiv og sannsynligvis den mest ikke-invasive.

Koble fra røret med stempelet
Den andre enkle løsningen er å fjerne blokkeringen av avløpet med et klassisk stempel. Hvis du vil skyve smuss inn i avløpssystemet slik at det kan renne fritt, hell vann i vasken, og trykk deretter gummienden mot avløpet slik at vannet og urenhetene begynner å strømme inn i rørene under trykk. I dette tilfellet er det imidlertid en risiko for at rusk igjen vil danne en blokkering underveis. For å unngå dette kan vi trekke dem tilbake i vaskerommet. For dette formålet, legg også gummikragen på skyveren i avløpet (bortsett fra at vasken må være tom for vann), trykk den og dra den opp med en rask bevegelse.

Rengjør vaskerørene med en fjær
En fjær, også kjent som en kloakkspiral, er en enhet som består av en stål, avviklet ledning og et håndtak. Med sin hjelp kan vi bli kvitt urenheter som ligger dypt i rørene. Skru først av vannlåsen, og skyv deretter ledningen gradvis inn i røret ved å vri på håndtaket. Vri deretter spiralen utover - eventuelt større avfall kommer ut av røret med den. Før du går til handling, er det verdt å huske på gummihansker og ansiktsmaske - en så grundig rengjøring av tilstoppede rør kan være en ganske sterk opplevelse, spesielt for personer med mer følsomme sanser.

Økologisk væske for tilstoppede vasker
Hvis du ikke har lyst til å rote gjennom rørene og få alle slags overraskelser ut av dem, kan du prøve å bekjempe den tette vasken med en håndlaget løsning. Du trenger 1/4 kopp natron og 1/2 kopp eddik. Etter at du har blandet disse 2 ingrediensene, hell væsken raskt ned i vasken (helst før det begynner å skumme mye). Du kan også bare helle natron direkte ned i avløpet og helle eddik over det. Dekk deretter til avløpet i 15 minutter, og skyll deretter grundig med varmt vann.

Du kan være interessert i artikkelen