Hvordan koble fra vasken - hjemmemedisiner

Problemet med tilstoppet vask vil påvirke alle før eller siden - som følge av daglig bruk kan uønskede elementer komme inn i avløpet, for eksempel hår eller såpestykker i baren, som ikke alltid renner ut i kloakksystemet. Når vannet forblir i vasken selv et øyeblikk og begynner å renne saktere og saktere, bør det varsle oss. Jo før vi reagerer på tilstoppet avløp, jo lettere blir det å fjerne det. Før du ringer en rørlegger, er det verdt å bekjempe en tilstoppet vask med hjemmemetoder.

1.Vær forsiktig med kjemikalier
2.Hjemmelaget løsning for å tette vasken
3.Godt gammelt vaskestempel
4.Spiral for spesielle oppgaver

Vær forsiktig med kjemikalier
En av de første løsningene du kan tenke deg er å skylle vasken med en føflekk eller et annet populært middel. Denne metoden er best for mindre sammenbrudd eller som profylakse, når det er nok å helle en liten mengde granulat i avløpet. Hvis det helles for mye vann eller skylles med for lite vann, kan det forbli kjemikalier i rørene (selv om vasken ser ut til å være blokkert), og danne et sediment som over tid vil føre til fullstendig tilstopping. I en slik situasjon vil hjelp fra en profesjonell allerede være nødvendig, og i ekstreme tilfeller - til og med en rørbytte. Slik blokkerer du en tett vask på kjøkkenet.

Hjemmelaget løsning for å tette vasken
Et alternativ til kjemikalier fra en butikkhylle kan være en løsning som vi tilbereder selv, fra ofte tilgjengelige produkter. Du trenger bare å blande en fjerdedel kopp natron og en halv kopp eddik (merk at det skummer) og hell det umiddelbart i vasken, og dekk deretter til avløpet. Etter ca. 15 minutter, skyll løsningen med mye kokende vann.

Godt gammelt vaskestempel
En annen måte å fjerne vasken på er å bruke et stempel - denne enkle enheten er sannsynligvis i alle hjem. Å skyve vasken med stempelet kan gjøres på to måter:

  • hell vann i vasken, legg gummikragen på skyveren på avløpet og trykk den med håndtaket for å skape trykk som vil presse avfallet inn i rørene og la dem renne ut i kloakksystemet
  • tøm kummen for stående vann, legg gummienden av stempelet til avløpet, trykk det forsiktig og trekk det deretter oppover - så kommer urenhetene tilbake til bassenget og avløpet fjernes

I tillegg til de tradisjonelle skyverne som består av et trehåndtak og en gummikrage, er det nå mer moderne enheter på markedet med et plasthåndtak utstyrt med en mekanisme som gjør det lettere å pumpe trykkluft inn i et tett avløp.

Spiral for spesielle oppgaver
Hvis problemet ikke er i avløpet, men litt dypere i rørene, trenger du en kloakkspiral. Det er en ganske enkel, men ekstremt effektiv enhet, vi kan kjøpe i byggemarkeder eller rørleggerbutikker. For å fjerne blokkeringen av rørene ved hjelp av en spiral, skru av sifonen og skyv ståltråden inn i røret med et håndtak. Deretter vrir vi langsomt ledningen tilbake, og med den trekker vi ut alle urenheter og rusk. To personer trengs for en slik handling - den ene driver ledningen, den andre snur håndtaket.

Du kan være interessert i artikkelen